Rio Mare

Smanji sliku

Odgovornost

Analize i kontrole završnih proizvoda

Bolton Alimentari garantira sigurnost i vrhunsku hvalitetu hrane i putem faze završne kontrole konzerviranih proizvoda spremnih za serviranje na stolovima potrošača u cijelome svijetu.

Kako bi se osigurali visoki standardi koje si tvrtka postavlja, tijekom godina ustanovljena je mreža vanjskih i nezavisnih laboratorija  koji vrše višestruke kontrole sirovina i završnog proizvoda. Zajedno s ovlaštenim privatnim laboratorijima, angažirane su i neke od najprestižnijih i najcjenjenijih državnih i međunarodnih institucija, kao što je primjerice Parma Stazione Sperimentale, za provođenje analiza i kontrola na temelju detaljnog plana kojeg je izradio Bolton Alimentari.

1. Oko 4000 analiza uzoraka završnog proizvoda:

  • Kemijske analize (potraga za teškim metalima (Hg, Pb, Cd)),
  • mikrobiološke analize (alergeni, GMO, mikrotoksini).

2. Oko 50.000 osjetilnih testova završnog proizvoda:

  • Okus,
  • boja,
  • izgled.

Provjera neto težine
Bolton Alimentari obraća veliku pozornost na poštivanje zakona koji reguliraju prisutnost tekućina za konzerviranje u proizvodu.

Odredbe vezane za neto težinu
Sukladno europskim odredbama (EEC Regulativa 1536 iz 1994. godine) koje reguliraju prisutnost tekućina u konzerviranom proizvodu, neto težina tunjevine trebala bi biti:

  • jednaka ili veća od 65% za proizvode u maslinovom ili biljnom ulju;
  • jednaka ili veća od 70% za proizvode u prirodnom soku, odnosno proizvode koji sadrže vodu.