Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Brza fritaja s tunjevinom, cherry-rajčicama i rukolom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 300 g cherry-rajčica - 40 g mlade rukole - 1 žlica brašna - 2 žlice naribanog parmezana - 2 dcl svježeg slatkog vrhnja - 4 jaja - maslinovo ulje - krušne mrvice - sol

Priprema

1. Operite rajčice i prerežite ih na pola, ocijedite tunjevinu, usitnite rukolu (ostavite nekoliko listića sa strane za ukras) i zagrijte pećnicu na 200° stupnjeva.

2. Lagano nauljite 4 mala lima za pečenje s maslinovim uljem i pospite s krušnim mrvicama. Podijelite rajčice i tunjevinu na 4 jednake porcije.

3. U maloj zdjeli, pomiješajte jaja, vrhnje, parmezan, brašno i sjeckanu rukolu dodajući prstohvat soli. Ulijte smjesu u lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

4. Poslužite odmah, ravno iz pećnice.

Ocjena