Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Caserecce s tunjevinom, crvenim lukom i ružmarinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g makarona ili neke druge vrste kratke tjestenine - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 crvena luka - 2 male stabljike ružmarina - 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 1 dcl bijelog vina - sol - svježe mljeveni papar

Priprema

1. Zakuhajte veliki lonac slane vode, dodajte tjesteninu i skuhajte je.

2. Narežite luk na deblje trake i u tavi ga popržite na ulju. Dodajte vino i kuhajte dok ono ne ishlapi. Dodajte mljeveni ružmarin i malo soli. Uz miješanje kuhajte na slaboj vatri dok luk ne omekša.

3. Sklonite s vatre i dodajte ocijeđenu tunjevinu.

4. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u smjesu. Posipajte svježe mljevenim paprom i uživajte. Još jedna ideja: Posipajte tjesteninu naribanim parmezanom.

Ocjena