Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Cvjetovi tikvice punjeni tunjevinom i ricottom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci za četiri osobe

1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 12 cvjetova tikvice - 200 g ricotte - svežanj peršina - 2 žlice naribanog parmezana - 1 jaje - 2 žlice brašna - 4 žlice mlijeka - ulje za prženje - sol

Priprema

1. Ocijeđenu tunjevinu, ricottu, parmezan i malo nasjeckanog peršina stavite u zdjelu i dobro promiješajte.

2. Uklonite tučak s cvjetova tikvice, pažljivo operite cvjetove i napunite ih smjesom od tunjevine. Promiješajte jaje s brašnom i malo soli te sve razrijedite mlijekom kako biste dobili kremastu smjesu.

3. U velikoj tavi zagrijte veću količinu biljnog ulja nekoliko minuta dok ne postignete temperaturu optimalnu za prženje. Punjene cvjetove umočite u smjesu od jaja, a zatim ih nježno stavite u vrelo ulje. Pržite dok cvjetovi ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pržite samo nekoliko cvjetova istovremeno, ocijedite ih na upijajućem papiru i poslužite vruće.

Ocjena