Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Fusilli s tunjevinom, paprikom i krumpirom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g kratke tjestenine - tunjevina Rio Mare u maslinovom ulju 160 g - 1/2 crvene i1/2 žute paprike - 1 krumpir - nekoliko maslina bez koštica - 1 poriluk - 100 g cherry-rajčica - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - svježi peršin - sol

Priprema

1. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte tjesteninu i skuhajte je. Narežite paprike na komadiće. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Narežite poriluk na kriške, a rajčice prepolovite.

2. U tavi popržite poriluk na maslinovom ulju. Dodajte krumpir i posolite. Dodajte paprike i rajčice i miješajte u tavi 10-ak minuta. Začinite mljevenim peršinom i maslinama.

3. Sklonite s vatre. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se ona kuhala. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, dobro promiješajte i poslužite vruće. Još jedna ideja: Masline zamijenite žlicom kapara.

Ocjena