Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Fusilli s tunjevinom, rajčicom, mozzarellom i bosiljkom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g tjestenine fusilli - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 200 g mozzarelle - 3 zrele i sočne rajčice, npr. San Marzano - nekoliko listova bosiljka - 1 kriška domaćeg kruha - ekstra djevičansko maslinovo ulje - 1 češanj češnjaka - sol

Priprema

1. Zakuhajte veliki lonac vode te posolite kada zakipi. Usipajte tjesteninu. Za to vrijeme rastrgajte kruh na veće komade te ga u teflonskoj tavi kratko popržite s češnjakom na malo ulja dok ne postane hrskav.

2. Narežite rajčice na deblje ploške koje zatim prepolovite, posolite i pokapajte uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na komadiće i ocijeđenu tunjevinu.

3. Ocijedite tjesteninu, ubacite je u umak, posipajte hrskavim kruhom i listovima bosiljka te odmah poslužite. Jednako ukusno: Dodajte šaku crnih maslina bez koštice.

Ocjena