Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Grašak i tunjevina s aromatičnom rižom

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

4 konzerve gotovog jela Rio Mare grašak i tunjevina - 300 g riže dugog zrna - 1 mali crveni luk - 2 žličice sezamovih sjemenki - 1 vrećica šafrana - 40 ml maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Zakuhajte litru slane vode. Dodajte rižu i šafran i kuhajte. Čim je riža kuhana (nakon otprilike 12 minuta), ocijedite je.

2. U maloj tavi ispržite na ulju nasjeckani luk i sezam dok ne poprimi zlatnu boju.

3. Pomiješajte rižu s prženim lukom i sezamom. Na svaki tanjur stavite malo riže i konzervu tunjevine s graškom. Poslužite odmah. Rižoto je još ukusniji na ovaj način: Ispržite nasjeckani luk na ulju ili maslacu. Dodajte 350 g riže i pržite je 4 minute uz miješanje. Dodajte 6 dcl temeljca i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri bez miješanja. Kad je riža skuhana, dodajte malo maslaca ili ulja te viljuškom razdijelite rižu.

Ocjena