Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Gratinirana tjestenina mezze maniche s brokulom i tvrdim kravljim sirom (provolone)

Rio Mare proizvod

Fileti dimljenog lososa

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

300 g tjestenine mezze maniche - 1 konzerva Rio Mare fileta dimljenog lososa 170 g - 500 g brokule - 1/2 crvenog luka - 1 češanj češnjaka - 1 dcl mlijeka - 100 g ricotte - 70 g naribanog tvrdog kravljeg sira (provolone) - 40 ml ulja - sol - feferon

Priprema

1. Narežite brokulu na komadiće i blanširajte je u vrućoj slanoj vodi. U istoj vodi skuhajte tjesteninu.

2. Nasjeckajte češnjak i peršin te ih s feferonom popržite na ulju. Dodajte brokulu i posolite. Kuhajte 5 minuta na jakoj vatri.

3. Ocijedite tjesteninu i izmiješajte je s mlijekom, ricottom i 50 g tvrdoga kravljeg sira (provolone). Dodajte brokulu i ocijeđeni losos.

4. Istresite tjesteninu u vatrostalnu posudu za pečenje. Pospite ostatkom tvrdoga kravljeg sira (provolone) i gratinirajte 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Ocjena