Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Gratinirani cavatelli s brokulom i tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g svježe ili dehidrirane tjestenine cavatelli - 500 g grubo rezane brokule - 1 sitno nasjeckan svježi feferon - 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, ocijeđene - 200 g narezane bivolje mozzarelle - 2 žlice naribanog ovčjeg sira pecorino

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zakuhate veliku posudu slane vode i dodajte tjesteninu. Kada je tjestenina napola kuhana, dodajte brokulu. Ocijedite tjesteninu i brokulu kada je tjestenina kuhana al dente.

2. Sve prebacite u veliku zdjelu, dodajte feferon i 3 žlice maslinovog ulja. Umiješajte mozzarellu i tunjevinu. Prebacite cijelu mješavinu u uljem premazanu vatrostalnu posudu. Na vrh stavite naribani sir pecorino i pecite 10-ak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Poslužite odmah. Ukusno i zdravo: Feferoni sadrže kapsaicin, tvar koja poboljšava protok krvi te tako revitalizira cirkulaciju i zdravlje krvnih žila.

Ocjena