Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Hladni paccheri punjeni tunjevinom, kaparima i rajčicom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

24 velika komada tjestenine paccheri - sol i crni papar - 10 zrelih cherry-rajčica - 4 svježa lista bosiljka - 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, ocijeđene - 3 osušene rajčice u ulju, ocijeđene - 2 žlice kapara u soli, ispranih - svježi kopar

Priprema

1. U kipućoj slanoj vodi kuhajte tjesteninu dok ne postane al dente. Ocijedite i isperite tjesteninu u hladnoj vodi.

2. U blenderu promiješajte cherry-rajčice, bosiljak. i malo maslinovog ulja. Stavite smjesu u hladnjak.

3. Razlomite tunjevinu na jako male komadiće. Izmeljite kapare i rajčice sušene na suncu te ih dodajte u tunjevinu. Dobro promiješajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje.

4. Napunite tjesteninu mješavinom tunjevine i na svaki tanjur stavite 6 komada tijesta.

5. Tjesteninu prelijte umakom od svježih rajčica. Po želji ukrasite grančicama kopra.

Ocjena