Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Klasična salata s tunjevinom, crvenim lukom i kuhanim jajima

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 jaja - 1 mala sredina celera - 1 glavica crvenog luka - nekoliko dugih ukiseljenih kapara - 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol - papar

Priprema

1. Narežite luk na kolutiće te ih namočite u slanu vodu (luk će postati lakše probavljiv). Kuhajte jaja osam minuta u vreloj vodi. Ocijedite tvrdo kuhana jaja i ogulite ih.

2. Dok se jaja kuhaju, narežite celer na tanke ploške i dodajte kapare, ulje i malo soli. Mješavini dodajte ocijeđeni luk, jaja narezana na ploške i ocijeđenu tunjevinu.

3. Nježno promiješajte, začinite s dosta svježe mljevenog papra i poslužite.

Ocjena