Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Kroketi od riže punjeni tunjevinom i mozzarellom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci za četiri osobe

300 g riže - 1 luk - 1 l temeljca - 40 ml maslinovog ulja - 200 g mozzarelle - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 jaja - 150 g pulpe rajčice - malo origana - ulje za prženje - brašno - krušne mrvice - sol

Priprema

1. Luk narezan na ploške ispržite na maslinovom ulju. Dodajte 100 g pulpe rajčice, origano i rižu te ostavite da se marinira. Pomalo uz miješanje dodavajte temeljac dok ne dobijete relativno suhi rižoto. Maknite s vatre i dodajte jedno cijelo jaje. Izlijte rižoto na dasku za rezanje i ostavite da se ohladi.

2. Ocijedite mali komad tunjevine i stavite ga u zdjelu. Dodajte nasjeckanu mozzarellu i ostatak pulpe rajčice.

3. U šaku uzmite veliku žlicu hladne riže i malo nadjeva od tunjevine i mozzarelle te formirajte okruglicu tako da je nadjev unutra. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

4. Istucite drugo jaje i posolite. Umočite krokete od riže redom u brašno, jaje i na kraju krušne mrvice. Ispržite krokete dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Poslužite vruće. Sve što trebamo u jednom obroku! Za desert pojedite voćku.

Ocjena