Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Kroketi od tunjevine i krumpira s kremom od mrkve

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

Za kremu od mrkve: 400 g mrkve - 1 češanj češnjaka - 800 ml temeljca od povrća - 30 ml octa - 1 limeta - 2 žličice maslinovog ulja - 1 feferon - sol. Za krokete: 250 g krumpira - 100 g slatkih krumpira - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 120 g - 2 jaja - 250 g krušnih mrvica - svježi đumbir - sol i papar - 2 češnja češnjaka - 12 listova rukole - ulje od čilija - 8 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 2 svježa lista češnjaka

Priprema

1. Ispržite neoguljeni češnjak na ulju te dodajte nasjeckanu mrkvu. Dodajte ocat, prelijte temeljcem i dodajte koricu limete. Smanjite vatru i nastavite kuhati.

2. Izvadite češnjak te ga s feferonom izmiješajte u blenederu i progurajte kroz sitnu cjediljku. Skuhajte krumpir, ogulite ga i izgnječite. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, naribani đumbir, sol i papar.

3. Od smjese oblikujte krokete, umočite ih u zamućeno jaje i krušne mrvice te ih ispržite u puno ulja. Ocijedite krokete i ostavite ih da se ohlade.

4. U istome ulju popržite tanke ploškice češnjaka nekoliko sekundi. Poslužite kremu u zasebnim zdjelicama s kroketima u sredini. Ukrasite s nekoliko listića rukole i ploškica češnjaka.

Ocjena