Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Kruh od tunjevine s nježnim zelenim umakom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

75 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 krumpira - 2 žlice naribanog parmezana - 2 jaja - velika stabljika peršina - 3 fileta inćuna - 1 žlica kapara - 125 g jogurta - 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - mekana zelena salata - sol

Priprema

1. Skuhajte, ogulite i zgnječite krumpir. Pomiješajte ga s 1 jajetom, parmezanom i dobro ocijeđenom tunjevinom u glatku smjesu.

2. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

3. Izlijte mješavinu na aluminijsku foliju te je oblikujte u štrucu. Zamotajte štrucu u foliju pazeći da su oba kraja dobro zatvorena. Pecite u vreloj pećnici 30-ak minuta.

4. Dok se štruca peče, skuhajte jaje i u blenderu ga pomiješajte s peršinom, inćunima, kaparima, uljem i prstohvatom soli. Dodajte jogurt i dobro promiješajte dok ne dobijete ukusni nježni umak. Pustite štrucu da se ohladi, narežite je na kriške i poslužite na zelenoj salati te prelijte pripremljenim umakom.

Ocjena