Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Krumpir salata s tunjevinom i balzamičnim octom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

3 krumpira - 1 mala cvjetača - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 1 l temeljca od povrća - nekoliko kapi balzamičnog octa - maslinovo ulje. Vaš obrok ima puni okus povrća. Poslužite s tanjurom tjestenine, laganim umakom od rajčice i voćkom te uživajte u laganom i zdravom obroku.

Priprema

1. Ogulite krumpir te ga narežite na ploške. Raskomadajte cvjetaču. Zakuhajte temeljac i dodajte povrće. Kuhajte 20 minuta, a zatim povrće ocijedite, isperite hladnom vodom te opet ocijedite.

2. Prelijte povrće s malo maslinovog ulja i dodajte dobro ocijeđene komadiće tunjevine. Začinite s nekoliko kapi balzamičnog octa i poslužite odmah.

Ocjena