
Rio Mare proizvod
Vrijeme pripreme
1 sat
Težina
season
Jesen / Zima
Prigoda
Gosti na večeri
Jelo
Predjelo
Sastojci za četiri osobe
200 g lazanja - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 tikvice - 4 zrele rajčice - 1/2 luka - 300 g ricotte - 50 g naribanog parmezana - 1/2 l bešamela - listovi bosiljka - 30 ml maslinovog ulja - sol
Priprema
1. Narežite tikvice i luk na tanke ploške te ih ispržite u tavi na malo ulja i soli.
2. Narežite rajčicu na ploške, pomiješajte ricottu i tikvice te dodajte parmezan u bešamel.
3. U vatrostalnu posudu stavite sloj tjestenine za lazanje te ga prelijte bešamelom i mješavinom tikvica i ricotte. Dodajte nekoliko ploški rajčice i dio ocijeđene tunjevine. Začinite bosiljkom i prekrijte slojem tjestenine za lazanje.
4. Nastavite sa slaganjem slojeva dok ne iskoristite sve sastojke. Pecite 30-ak minuta u ranije zagrijanoj pećnici na 180 °C.