Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Lazanje s tunjevinom i ricottom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

1 sat

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

200 g lazanja - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 tikvice - 4 zrele rajčice - 1/2 luka - 300 g ricotte - 50 g naribanog parmezana - 1/2 l bešamela - listovi bosiljka - 30 ml maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Narežite tikvice i luk na tanke ploške te ih ispržite u tavi na malo ulja i soli.

2. Narežite rajčicu na ploške, pomiješajte ricottu i tikvice te dodajte parmezan u bešamel.

3. U vatrostalnu posudu stavite sloj tjestenine za lazanje te ga prelijte bešamelom i mješavinom tikvica i ricotte. Dodajte nekoliko ploški rajčice i dio ocijeđene tunjevine. Začinite bosiljkom i prekrijte slojem tjestenine za lazanje.

4. Nastavite sa slaganjem slojeva dok ne iskoristite sve sastojke. Pecite 30-ak minuta u ranije zagrijanoj pećnici na 180 °C.

Ocjena