Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Leća s krumpirom i tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

1 sat

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

1 šalica leće Castelluccio ili neke druge sitne leće - sol i papar - 1 lovorov list - 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 1/2 male glavice nasjeckanog luka - 1 nasjeckana mrkva - 1 nasjeckani celer - 2 oguljena i nasjeckana krumpira srednje veličine - 1 žlica pasirane rajčice - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, ocijeđene - 2 žlice mljevenog peršina

Priprema

1. Isperite leću pod hladnom tekućom vodom. Stavite je u lonac pun vode, dodajte prstohvat soli i lovorov list te kuhajte 20-25 minuta. Ocijedite i uklonite lovorov list.

2. U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk, mrkvu i celer. Pržite dok povrće ne omekša, a zatim dodajte leću i krumpir.

3. Razrijedite pasiranu rajčicu u 120 ml vode te izlijte u tavu. Poklopite i kuhajte 20 minuta, uz dodavanje vode po potrebi.

4. Sklonite s vatre, posolite i popaprite po ukusu, dodajte tunjevinu i pospite peršinom. Poslužite odmah. Ukusno i zdravo: Leća je mahunarka s najvećim udjelom bjelančevina. Jedna od mnogobrojnih vrsta leće je iznimno sitna Castelluccio leća, cijenjena zbog neobičnog okusa i tanke opne koja gotovo nestaje tijekom kuhanja.

Ocjena