Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Linguine s tunjevinom, maslinama i parmezanom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g tjestenine linguine - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 30 g nasjeckanih crnih maslina bez koštica - 1 limun iz organskog uzgoja - 50 g naribanog parmezana - stabljika svježeg peršina - 1 žličica opranih slanih kapara - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Zakuhajte veću količinu vode. Posolite vodu i u njoj skuhajte tjesteninu. Naribajte koricu limuna na rezance i narežite peršin na velike komade.

2. U zdjeli promiješajte ocijeđene komadiće tunjevine, peršin, kapare, masline i koricu limuna. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i ocijeđenu tjesteninu te pažljivo promiješajte. Posipajte naribanim parmezanom i odmah poslužite. Jednako ukusno bit će ako peršin zamijenite s malo origana i dosta crnog papra.

Ocjena