Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos i koromač u umaku od divljeg koromača i pinjola

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 2 glavice koromača - 20 g pinjola - nekoliko grančica divljeg koromača - 1 srčika salate kristalke - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 1 žlica limunovog soka - sok - papar

Priprema

1. Pomiješajte limunov sok, prstohvat soli i dosta svježe mljevenog crnog papra. Dodajte sitno nasjeckanu glavicu divljeg koromača i ulje te promiješajte viljuškom.

2. Rastrgajte salatu na manje listove. Uklonite tvrdo vanjsko lišće s druge glavice koromača te je narežite na tanke ploške. Lagano ispržite pinjole u teflonskoj tavi.

3. Ocijedite losos i i nježno ga raskomadajte. Na 4 tanjura slojevito posložite malo salate, ploški koromača i lososa, pri čemu svaki sloj prelijte s malo umaka od koromača. Ukrasite prženim pinjolima.

Ocjena