Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos s patlidžanom na sicilijanski način

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

3 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 2 patlidžana - 2 celera - 1/2 luka - 2 zrele rajčice - 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 20 g crnih maslina beš koštica - 20 g pinjola - 1 žlica kapara - 1 žlica octa - nasjeckani peršin - šećer - sol

Priprema

1. Narežite patlidžan na kocke. Nasjeckajte luk i celer. Ogulite rajčice i narežite ih na kocke.

2. Na ulju ispržite luk i celer, dodajte žličicu šećera i žlicu octa te čekajte dok ocat ne ishlapi. Dodajte patlidžan, prstohvat soli i rajčicu.

3. Kuhajte na jakoj vatri 10 minuta. Dodajte masline, kapare i pinjole. Dodajte ocijeđeni losos i zagrijte ga 2 minute. Posipajte peršinom i poslužite. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da umjesto patlidžana upotrijebite 2 žute paprike.

Ocjena