Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos s ricottom i kremom od graška

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 200 g svježeg oljuštenog graška - 200 g ricotte - nekoliko svježih listova mente - 1 luk - 20 g maslaca - 1 dcl vrhnja - sol - papar

Priprema

1. Ispržite nasjeckani luk na maslacu. Dodajte grašak i posolite. Dodajte malo vode, poklopite i kuhajte na slaboj vatri 15-ak minuta.

2. Ocijedite losos i pomiješajte ga s ricottom i malo svježe nasjeckane mente.

3. Sklonite grašak s vatre, dodajte vrhnje i sve zajedno promiješajte u blenderu dok ne dobijete kremasti umak.

4. Razdijelite umak od graška na 4 tanjura, a u sredinu žlicom stavite smjesu lososa i ricotte. Začinite svježe mljevenim paprom i s nekoliko listova svježe mente.

Ocjena