Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos s umakom od avokada i cherry-rajčica

Rio Mare proizvod

Fileti lososa u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare fileta lososa u vlastitom soku 150 g - 1 avokado - 1/2 crvenog luka - sok jedne limete - 300 g cherry-rajčica - nasjeckani peršin - 20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol - papar

Priprema

1. Sitno nasjeckajte luk i 100 g cherry-rajčica. Preostalih 200 g rajčica prerežite napola.

2. Ogulite avokado i izvadite mu košticu, izgnječite ga viljuškom i dodajte sok limete, peršin i prstohvat soli. Dodajte nasjeckanu rajčicu i luk.

3. Rajčicama prerezanim napola dodajte ulje, sol i papar. Ocijedite losos te ga poslužite na tanjuru s avokadom i cherry-rajčicama. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da ne koristite luk, a umjesto soka od limete stavite žlicu gorušice.

Ocjena