Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Maccheroni alla norma s tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g tjestenine maccheroni - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 1 dugačak patlidžan - 50 g tvrde ricotte - 500 g zrelih rajčica - 2 grančice bosiljka - 1 češanj češnjaka - 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - ulje za prženje - sol

Priprema

1. Zakuhajte puno vode. Posolite.

2. Narežite patlidžan na okrugle ploške, posolite i ispržite na dosta ulja. Ocijedite na kuhinjskom papiru i stavite sa strane. Kratko umočite rajčice u vruću vodu kako biste ih lakše ogulili. Ogulite ih i narežite. Ispržite češnjak na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, dodajte rajčicu, posolite i kuhajte još nekoliko minuta.

3. Dodajte tjesteninu u vruću vodu, skuhajte i ocijedite. Prelijte umakom iz kojeg ste prije izvadili češnjak. Dodajte nasjeckani bosiljak i ocijeđenu tunjevinu. Pažljivo promiješajte.

4. Upotpunite prženim patlidžanom i naribanom ricottom. Poslužite odmah. Jednako ukusno: prilikom prženja češnjaka dodajte i jedan feferon.

Ocjena