Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Makaroni s tunjevinom i prženim povrćem

Rio Mare proizvod

Fileti tunjevine u staklenci

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g makarona - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g - 1 mrkva - 1 tikvica - 1 mladi luk - 200 g cherry-rajčica - 1 češanj češnjaka - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - nekoliko listova peršina - sol

Priprema

1. Zakuhajte vodu u velikoj posudi. Narežite mladi luk na tanke kolutiće, a mrkvu i tikvicu na štapiće. Prerežite rajčice napola.

2. Posolite uzavrelu vodu i u nju istresite tjesteninu. Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte češnjak, luk, tikvicu i mrkvu. Pržite nekoliko minuta i posolite.

3. Ocijedite prženo povrće, izvadite češnjak i ispržite prepolovljene rajčice 3 minute. Dodajte u tavu povrće i skuhanu i ocijeđenu tjesteninu. Kuhajte minutu te viljuškom dodajte ocijeđenu tunjevinu.

4. Maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinom.

Ocjena