
Rio Mare proizvod
Vrijeme pripreme
15 min.
Težina
season
Proljeće / Ljeto
Prigoda
Gosti na večeri
Jelo
Predjelo
Sastojci za četiri osobe
100 g mahuna - 800 g njoka od krumpira - sol - 1 konzerva Rio Mare fileta lososa u vlastitom soku 150 g, ocijeđeni - 2 žlice umaka pesto - 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 6 listova bosiljka
Priprema
1. Očistite mahune i narežite ih na 2-3 cm dužine. Kuhajte mahune u slanoj vodi 3-4 minute, a zatim dodajte njoke. Kad njoki isplivaju, ocijedite ih s mahunama.
2. Stavite njoke u zdjelu za posluživanje, dodajte umak pesto, maslinovo ulje i losos te pažljivo promiješajte. Ukrasite listovima bosiljka i odmah poslužite. Za domaći umak pesto operite svežanj svježeg bosiljka, osušite ga i trgajte listove na manje komade. Stavite listove bosiljka u mužar te dodajte maslinovo ulje, 1 mljeveni češanj češnjaka, 1 žlicu narezanog parmezana i 1 žlicu sira pecorino. Tučkom izgnječite sve sastojke u gusti umak.