Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Omlet sa špagetima i tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g špageta - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 50 g crnih maslina bez koštica - 30 g pinjola - 20 g kapara - svježi peršin - 2 češnja češnjaka - sušena crvena paprika - sol

Priprema

1. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Kuhajte tjesteninu dok ne postane al dente te je zatim ocijedite. U maloj tavi popržite češnjak i papriku na ulju. Kada postanu smeđi, dodajte pinjole, mljeveni peršin i masline. Kuhajte minutu. Maknite s vatre i dodajte ocijeđenu tunjevinu.

2. Ocijedite tjesteninu i bacanjem je promiješajte s pripremljenom mješavinom.

3. U jako zagrijanu teflonsku tavu ubacite tjesteninu i i zapecite je 8 minuta sa svake strane dok ne nastane zlatna korica. Poslužite vruće i hrskavo. Narežite u porcije. Još jedna ideja: u umak dodajte žlicu grožđica ranije natopljenih u vodi.

Ocjena