Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Paletna sa skušom i svježim bobom

Rio Mare proizvod

Fileti skuše u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

500g skuhane palente - 2 konzerve Rio Mare fileta skuše u vlastitom soku 125 g, ocijeđene - sol i svježe mljeveni crni papar - 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 120 g svježeg ili smrznutog oljuštenog boba - 2 zrele rajčice - 2 žlice majoneze - nasjeckani vlasac

Priprema

1. Narežite palentu na pravokutnike 3x7 cm.

2. U zdjeli posolite i poparite filete skuše te ih pomiješajte sa žlicom vlasca i 2 žlice maslinovog ulja.

3. Blanširajte bob u kipućoj vodi 1 minutu, zatim ga prebacite u zdjelu ledene vode, a vodu od kuhanja sačuvajte. Ocijedite bob, skinite mu vanjsku opnu i stavite ga u malu zdjelu. U istoj vodi blanširajte rajčice, ocijedite ih i ogulite. Otvorite rajčice, uklonite sjemenke i narežite pulpu na kocke.

4. Pomiješajte rajčice, bob i 2 žlice maslinovog ulja te posolite i popaprite.

5. Zagrijte tavu na jakoj vatri. Narezanu palentu popecite s obje strane i posložite na tanjure. Na svaki pravokutnik palente stavite malo majoneze, filet skuše i mješavinu s bobom. Aranžirajte s nasjeckanim vlascem i poslužite.

Ocjena