Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Panzanella s tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

1 štruca seljačkog kruha starog jedan dan - 2 tanko narezane rajčice - 1 tanko narezani luk - 4 tanko narezane rotkvice - 1 tanko narezani celer - šaka grubo natrganih listova svježeg bosiljka + cijeli listovi za ukras - sol i papar - 2 žlice crvenog vinskog octa - 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g, ocijeđene

Priprema

1. Narežite kruh na kriške i natopite ga u hladnoj vodi nekoliko minuta. Istisnite višak vode iz kruha i raskomadajte ga na manje komade. U velikoj zdjeli bacanjem promiješajte rajčicu, luk, rotkvice, celer i bosiljak te zatim dodajte kruh.

2. Posolite i popaprite po ukusu. Pokapajte vinskim octom i uljem. Promiješajte laganim bacanjem.

3. Raskomadajte tunjevinu i dobro je pomiješajte s ostalim sastojcima. Ukrasite listovima bosiljka i poslužite. Povijest: Panzanella je tipično ljetno jelo u Toskaniji i ostatku središnje Italije. Prema originalnom receptu kruh mora biti star jedan dan, a ostali sastojci su krastavac, crveni luk i bosiljak začinjeni s dosta ekstra djevičanskog maslinovog ulja, octa i soli. Danas se ovo jelo često radi od sirovih rajčica, maslina i, kao u ovome receptu, tunjevine.

Ocjena