Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Pappardelle s tunjevinom i artičokama

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g rezanaca pappardelle od jaja - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 artičoke - 1 češanj češnjaka - 20 g maslaca - 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - nekoliko stabljika mažurana - sol

Priprema

1. Zakuhajte dosta vode i posolite je kad počne ključati.

2. Očistite artičoke, prerežite ih napola i uklonite tvrde vanjske listove, stabljiku, bodljikave vrhove i unutrašnje dlačice. Narežite ih na tanke ploškice.

3. Na ulju i maslacu u tavi ispržite lagano zgnječeni češanj češnjaka. Kad počne žutjeti, dodajte artičoke i nekoliko žličica vode, posolite i kuhajte 5 minuta uz stalno miješanje. Dodajte mažuran i ocijeđene komadiće tunjevine.

4. Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i pomiješajte s umakom. Poslužite odmah. Jednako ukusno: dok se artičoke kuhaju, dodajte im rajčicu narezanu na kockice.

Ocjena