Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Pita od tunjevine i sira

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci za četiri osobe

1 paket gotovog lisnatog tijesta - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 poriluka - 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 50 g naribanog parmezana - 50 g naribanog ementalera - sol

Priprema

1. U limu za pečenje širine 24 cm posložite lisnato tijesto i oblikujte lijepe pravilne rubove pritiskivanjem viljuške duž ruba lima. U sredini tijesta napravite rupu kako bi se bolje speklo te ga 15 minuta pecite u pećnici na 200 °C.

2. Uklonite vrhove i vanjske slojeve poriluka, narežite ga na ploške, posolite i ispržite na ulju dok ne omekša. Stavite poriluk u sredinu lagano pečenog tijesta i dodajte temeljito ocijeđenu i raskomadanu tunjevinu.

3. Istucite jaja s vrhnjem i sirevima dok ne dobijete kremasti umak. Izlijte umak preko poriluka.

4. Pecite u pećnici 20 minuta ili dok površina ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice.

5. Ohladite prije posluživanja.

Ocjena