Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Polpete od tunjevine i ricotta s paprikom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 150 g svježe ricotte - 2 žlice naribanog parmezana - stabljika peršina - 1 jaje - krušne mrvice - maslinovo ulje - 2 slatke paprike (žuta i crvena) - nekoliko crnih maslina - 1 češanj češnjaka - sol - papar

Priprema

1. Pecite cijele paprike 30 minuta u pećnici na 240 °C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od sjemenki, narežite na trake i začinite s češnjakom narezanim na ploške te malo nasjeckanog peršina, ulja i soli. Dodajte masline.

2. Dok se paprike peku, ocijedite tunjevinu i dobro je promiješajte s ricottom, parmezanom, jajem, dosta nasjeckanog peršina i krušnim mrvicama. Posolite i popaprite po ukusu.

3. Oblikujte smjesu u polpete, umočite ih u krušne mrvice i ispržite u vrućem ulju s obje strane. Poslužite s paprikama.

Ocjena