Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Popečene rajčice s filetima skuše

Rio Mare proizvod

Fileti skuše u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 žlice kapara u soli, ispranih - 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sok i naribana korica 1/2 limuna iz organskog uzgoja - 1 svežanj miješanog začinskog bilja (bosiljak, peršin, kopar) - 4 zrele ali tvrde rajčice - sol - 1 konzerva Rio Mare fileta skuše u vlastitom soku 120 g

Priprema

1. Pomiješajte kapare, maslinovo ulje, limunov sok i koricu te žlicu začinskog bilja.

2. Vodoravno prerežite rajčice napola. Popecite ih u tavi 3 minute sa svake strane. Stavite ih na tanjure i malo posolite.

3. Na svaku polovicu rajčice stavite 1 filet skuše, mješavinu s kaparima i preostalo začinsko bilje. Dekorirajte s još ispranih kapara. Kapari su pupoljci biljke kapar. Beru se prije nego što se otvore. Mogu se čuvati u soli ili octu. Kapari se koriste kao začin u mnogim jelima, od mesa do ribe i tjestenine. Plod biljke kapar naziva se bobicama te ima sličan, ali blaži okus.

Ocjena