Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Ravioli od lososa i vlasca

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

Za tjesteninu: 200 g brašna za sve namjene - 2 jaja - sol. Za nadjev: 2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 100 g ricotte - sol i papar - 3 žlice mljevenog vlasca - 4 žlice (60 g) maslaca - 2 žlice pinjola

Priprema

1. Zamijesite brašno, jaja i prstohvat soli. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično. Prekrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite ga 30 minuta.

2. U međuvremenu ocijedite losos, raskomadajte ga viljuškom i 2/3 dobro promiješajte s ricottom i 2 žlice mljevenog vlasca. Posolite i popaprite po ukusu.

3. Na lim za pečenje stavite papir te ga premažite maslacem. Pomoću stroja za tjesteninu razvaljajte tijesto u tanke plahte koje potom izrežite u široke rezance. Duž ruba svih rezanaca nanesite mješavinu od lososa, preklopite ih i pritisnite oko nadjeva kako biste zatvorili tjesteninu.

4. Narežite u zasebne raviole i s razmakom posložite na pripremljeni papir za pečenje. Zakuhajte veliki lonac slane vode.

5. U međuvremenu otopite maslac u velikoj tavi te dodajte pinjole i ostatak lososa i vlasca. Protresite tavu kako bi se svi sastojci promiješali i zagrijali.

6. Pažljivo preselite raviole u vruću vodu i kuhajte ih 5 minuta. Procijedite i prebacite u tavu.

7. Na jakoj vatri bacanjem promiješajte raviole s umakom te poslužite.

Ocjena