Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Koke od kuhanih jaja i tunjevine

Večera

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme:

25 minuta

Težina:

season:

Proljeće / Ljeto

Stavite jaja u posudu za kuhanje pazeći da su pokrivena vodom. Zavrijete i kuhajte 7 minuta od trenutka kada je voda počela ključati. Sklonite s vatre i ostavite da se hladi. Dok se jaja kuhaju, ogulite mrkve, narežite ih na ploške te 4 ploške prepolovite. Vrhom malog noža izrežite obli dio ploški tako da nalikuju krijesti pijetla. Izrežite ploške mrkve u trokute kako biste napravili repove i kljunove. Trokuti bi trebali biti veći za repove, a manji za kljunove. Isjeckajte ostatak mrkve i rajčicu te narežite salatu na trake. Ogulite tvrdo kuhana jaja, prerežite ih napola i izvadite žumanjak. Žumanjke stavite u zdjelu i promiješajte s ocijeđenom tunjevinom i jogurtom. Napunite jaja smjesom od tunjevine te spojite polovice tako da izgledaju cijela. Stavite kljunove, krijeste i repove na mjesto gdje su spojene polovice jaja. Salatu poslužite na tanjuru tako da izgleda kako trava, razbacajte isjeckanu mrkvu i rajčicu te stavite koke na vrh. Njam!

Sastojci

8 jaja, 1 kozerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 2 žlice čvrstog jogurta, 1 velika mrkva, 1 mala rajčica, 2 glavice rimske ili zelene salate

Posuđe

1 posuda za kuhanje, 1 mali nož, 1 daska za rezanje, 1 zdjela, 1 viljuška