Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Leptirići od tjestenine i rajčice s tikvicama i tunjevinom

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme:

25 minuta

Težina:

season:

Proljeće / Ljeto

Operite tikvice i naribajte ih na velikom ribežu. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Na ulju ispržite češanj češnjaka dok ne postane zlatan. Dodajte tikvice i pržite na jakoj vatri 5 minuta. U tikvice dodajte umak od rajčica, posolite i ostavite da se kuha dvije minuta, a zatim sklonite s vatre. Umaku dodajte peršin i dobro ocijeđenu tunu. U vrelu vodu stavite tjesteninu i skuhajte je. Dok se tjestenina kuha, operite rajčice i narežite ih na 6 jednakih dijelova. Svaki komad rajčice ogulite do pola tako da kožu izvrnete prema van kako biste oblikovali mala krila. Komade rajčice posložite tako da dobijete oblik leptira. Ocijedite tjesteninu, prelijte je umakom i svaki tanjur ukrasite leptirima od rajčice. Njam!

Sastojci

350 g tjestenine farfalle, 2 tikvice, 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 100 g umaka od rajčice, 1 češanj češnjaka, 1 narezani svežanj peršina, 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 okrugle rajčice, sol

Posuđe

1 lonac, 1 tava, 1 ribež s velikim rupama, 1 nož, 1 cjedilo, 1 drvena kuhača