Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Mačje lice s okruglicama od tunjevine i graška

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme:

30 minuta

Težina:

season:

Jesen / Zima

Isjeckajte luk i pržite ga na ekstra djevičanskom maslinovom ulju 2 minute. Dodajte grašak i prstohvat soli. Dodajte dvije žlice vode, pokrijte i kuhajte 10 minuta na slaboj vatri. Otvorite konzerve tunjevine, dobro ih ocijedite i stavite tunjevinu u zdjelu za miješanje. Dodajte parmezan, jaje i ricottu te snažno promiješajte kuhačom. Dodajte skuhani grašak. Oblikujte smjesu u male okruglice, umotajte u krušne mrvice i ispržite u vrelom ulju. Dobro ocijedite okruglice te ih stavite na papirnate ručnike kako bi se upio višak ulja. Na svakom tanjuru kečapom nacrtajte mačje lice te u sredinu stavite okruglice od tunjevine i graška. Njam!

Sastojci

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 150 g smrznutog graška, 1/2 luka, 200 g ricotte, 2 žlice ribanog parmezana, 1 jaje, krušne mrvice, 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, ulje za prženje, sol

Posuđe

1 tava za umak s poklopcem, 1 tava, 1 za miješanje, 1 nož, 1 mala daska za rezanje, 1 drvena kuhača