Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tjestenina u laganom umaku pesto s tunjevinom i mozzarellom

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme:

25 minuta

Težina:

season:

Jesen / Zima

Zakuhajte veliki lonac slane vode. Operite bosiljak, stavite ga u blender s uljem, parmezanom, pinjolima, prstohvatom soli i kremnim sirom te sve dobro izmiješajte. Narežite mozzarellu i rajčicu na kockice te im dodajte ocijeđenu tunu. Tjesteninu kuhajte dok ne postane „al dente“. Dvije minute prije nego što procijedite tjesteninu, u umak pesto dodajte dvije žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Ocijedite tjesteninu. Stavite tjesteninu u zdjelu i odmah dodajte umak pesto. Dobro promiješajte te dodajte tunjevinu, narezanu rajčicu i mozzarellu. Njam!

Sastojci

350 g kratke tjestenine, 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 200 g mozzarelle, 1 zrela rajčica, 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja, šaka listova bosiljka, 1 žlica pinjola, 30 g ribanog parmezana, 2 žlice svježeg kremnog sira, sol

Posuđe

1 lonac, 1 blender, 1 cjedilo, 1 daska za rezanje, 1 nož