Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Rižoto s limunovom koricom

Rio Mare proizvod

Fileti lososa u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g bijele riže - 1 konzerva Rio Mare fileta u vlastitom soku 150 g, 2 limuna iz organskog uzgoja - 1/2 luka - 1 češanj češnjaka - svežanj peršina - 1,5 l temeljca od ribe ili povrća - 50 g maslaca

Priprema

1. Nasjeckajte luk i češnjak zajedno, a peršin zasebno. Naribajte koricu limuna i iscijedite sok.

2. Ispržite luk i češnjak na 30 g maslaca, dodajte rižu i pustite da se lagano zapeče. Ulijte limunov sok i postepeno dodavajte vrući temeljac uz stalno miješanje.

3. Dvije minute prije kraja kuhanja, dodajte ocijeđene i raskomadane filete lososa, peršin, limunovu koricu i preostali maslac. Poslužite odmah. Za potpun i lagani obrok, dodajte 120 g tanko narezane sirove ribe i 40 g rukole, a za desert pojedite voćku.

Ocjena