Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od crvenog radiča, tunjevine i gorušice

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 glavice crvenog radiča Treviso - 1 mali poriluk - 1 jabuka Granny Smith - 2 žlice zrnate gorušice - ekstra djevičansko maslinovo ulje - sol

Priprema

1. Pomiješajte gorušicu s malo ulja i soli. Narežite listove radiča na veće komade, a srčiku nasjeckajte.

2. Ogulite prva dva sloja poriluka, sitno ga nasjeckajte i natopite u vodi. Narežite jabuku na tanke ploške.

3. Pomiješajte radič s umakom od gorušice i aranžirajte na tanjure. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, jabuku i poriluk te odmah poslužite.

Ocjena