Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od ječma s tunjevinom i popečenim povrćem

Rio Mare proizvod

Fileti tunjevine u staklenci

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

200 g ječma - 2 konzerve Rio Mare tunjevine Naturale 80 g, ocijeđene - 1 crvena paprika - 1 patlidžan - 2 tikvice - 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - ružmarin - sol - papar

Priprema

1. Kuhajte ječam u slanoj vodi 20 minuta, isperite ga pod hladnom vodom i dobro ocijedite.

2. Narežite tikvice i patlidžan na deblje kriške, a papriku na trake te potom svo povrće popecite u vrućoj tavi.

3. Nasjeckajte ružmarin, narežite popečeno povrće na kocke i sve promiješajte. Začinite solju, paprom i uljem te dodajte ječam. Ocijedite tunjevinu, narežite je na komade i dodajte u smjesu.

Ocjena