Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, artičoka, koromača i naranči

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g matovilca - 2 glavice koromača - 2 artičoke - 2 naranče - malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

1. Odstranite vanjsko lišće koromača i sačuvajte zelene čuperke. Odrežite bodljice s vanjskih listova artičoke i izvadite dlačice oko srčike.

2. Narežite naranču, uklonite koštice, posolite i popaprite. Dodajte artičoke, tanko narezan koromač i ocijeđenu tunjevinu. Pokapajte uljem i protresite.

3. Poslužite odmah s opranim matovilcem i zelenim čupercima koromača.

Ocjena