Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, brokula, pečenog patlidžana, mozzarelle i prženih pinjola

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g endivije - 1 glavica brokule - 300 g narezanog popečenog patlidžana - 1 feferon - 1/2 žličice origana - 1 žlica kapara - 20 g pinjola - 300 g mozzarelle - ekstra djevičansko maslinovo ulje - sol

Priprema

1. Raskomadajte cvijet brokule, a stabljiku narežite. Kuhajte u slanoj vodi 10 minuta te ocijedite.

2. U tavi popecite pinjole nekoliko minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite sjemenke iz feferona i narežite ga na kolutiće. Razdijelite ploške patlidžana na 4 dijela i natrgajte endiviju na manje komade.

3. Začinite patlidžan origanom, feferonom, kaparima, pinjolima i uljem te dobro promiješajte. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, brokulu, mozzarellu narezanu na veće kocke i salatu te sve promiješajte laganim bacanjem.

4. Poslužite odmah.

Ocjena