Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, crvenog radiča, graha cannellini, mladog luka i avokada

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g mekane zelene salate - 1 glavica radiča dugih listova - 300 g kuhanog graha cannellini - 1 svježi mladi luk - 1 avokado - 1/2 limuna - malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

1. Ogulite avokado, izrežite pulpu na 4 dijela, izvadite košticu, premažite četvrtine limunom kako biste spriječili tamnjenje te narežite na ploške. Narežite mladi luk na tanke kolutiće i pomiješajte ga s avokadom. Dodajte ocijeđenu tunjevinu, grah i malo ulja te popaprite.

2. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci proželi. Narežite radič na trake i pomiješajte ga sa zelenom salatom. Dodajte u mješavinu od tunjevine i promiješajte laganim bacanjem. Poslužite odmah.

Ocjena