Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine i artičoka

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 artičoke - sok 1 limuna - 1 mrkva - 1 glavica koromača - ekstra djevičansko maslinovo ulje - sol - svježe mljeveni crni papar

Priprema

1. Očistite artičoke, odstranite stabljiku, vanjsko lišće i bodljice. Prerežite napola i izvadite dlačice oko srčike i preostale bodljice. Narežite artičoke na vrlo tanke ploške i natopite u vodu i limunov sok.

2. Ogulite mrkvu i narežite je na dugačke tanke rezance s pomoću gulilice za krumpir. Uzdužno narežite koromač na vrlo tanke rezance.

3. Ocijedite artičoke, dodajte malo soli, dosta papra i malo ulja, a zatim aranžirajte na tanjure s tunjevinom. Dodajte rezance mrkve i koromača te odmah poslužite.

Ocjena