Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, krumpira i pirjanog luka

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g zelene salate - 50 g matovilca - 1 luk - 2 kuhana krumpira - šaka crnih maslina - stabljika peršina - sok pola limuna - ekstra djevičansko maslinovo ulje - sol - papar

Priprema

1. Nasjeckajte luk i lagano ga ispržite u tavi na malo ulja. Posolite po ukusu i smanjite vatru na minimum. Pržite nekoliko minuta dok luk ne postane proziran, ali ne i smeđ.

2. Dodajte masline i nasjeckani peršin te maknite s vatre. Ogulite krumpir, narežite ga na male trake i dodajte u umak. Posolite, popaprite i dodajte limunov sok i malo maslinovog ulja.

3. Aranžirajte salatu i krumpir na tanjurima. Na vrh stavite raskomadanu tunjevinu. Poslužite odmah.

Ocjena