Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, paprike, manga i badema

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 200 g miješane salate, uključujući nekoliko listova špinata - 20 g oljuštenih badema - 1 žuta paprika i 1 crvena paprika - 1 zreli mango - sok polovice limete - malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

1. U pećnici ispecite cijele paprike na 220°C, uz povremeno okretanje kako ne bi zagorile.

2. Lagano popecite bademe.

3. Ogulite mango, narežite ga na dugačke i tanke komade te začinite sokom limete, uljem, malo soli i dosta crnog papra. Ocijedite tunjevinu. Ogulite papriku i narežite je na kocke.

4. Pomiješajte paprike, mango i tunjevinu laganim bacanjem. Salatu dodajte netom prije serviranja kako bi jelo bilo svježe i aromatično. Ukrasite bademima.

Ocjena