Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Skuša s mladim lukom i rajčicom

Rio Mare proizvod

Fileti skuše u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare fileta skuše u vlastitom soku 125 g - 2 zrele rajčice - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - svežanj peršina - svežanj poriluka - sol - papar

Priprema

1. Uklonite vanjske listove i vrhove mladog luka te ga uzdužno narežite na komade duljine oko 3 cm. Prerežite rajčice napola, uklonite koštice i narežite na kocke.

2. Ispržite luk na ulju, posolite, dodajte malo vode i kuhajte 10-ak minuta dok luk ne omekša. Dodajte rajčice i nastavite kuhati još 5 minuta.

3. Maknite mladi luk s vatre, dodajte nasjeckani peršin i poslužite s dobro ocijeđenim filetima skuše. Začinite s dosta papra.

Ocjena