Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Skuša s prženim artičokama

Rio Mare proizvod

Fileti skuše u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 mekane artičoke - 1 konzerva Rio Mare fileta skuše u vlastitom soku 125 g - 1 tvrda rajčica - 2 grančice svježeg mažurana - 1 češanj češnjaka - 1 žličica limunovog soka - sol - papar

Priprema

1. Očistite artičoke i odstranite tvrde listove, bodljikave vrhove i unutarnje dlačice. Narežite na male tanke ploške.

2. Prerežite češnjak napola, ispržite na malo ulja i zatim bacite. Dodajte artičoke, posolite, popaprite i ulijte 2 žlice vode i limunov sok. Kuhajte nekoliko minuta dok ne omekša.

3. Dodajte mažuran i rajčicu narezanu na kockice i pažljivo promiješajte. Poslužite vruće s ocijeđenim filetima skuše. Za potpun i lagan obrok pripremite i 200 g juhe od bundeve i luka začinjene ružmarinom, a za desert pojedite svježu voćku.

Ocjena