Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Špageti alla carbonara s tunjevinom i tikvicama

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g debelih špageta - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 tikvice - 2 žumanjka i 1 cijelo jaje - 4 žlice vrhnja - 1 žličica naribanog parmezana - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol - dosta crnog papra

Priprema

1. Zakuhajte veliki lonac vode i posolite kad proključa.

2. Narežite tikvice na tanke kolutiće, ispržite na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i malo posolite.

3. Kuhajte špagete u vrućoj vodi dok ne postanu al dente.

4. Istucite jaja s vrhnjem i parmezanom, dodajte vruće tikvice te ocijeđenu tunjevinu i procijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte kako bi tjestenina upila umak.

5. Začinite s puno svježe mljevenog crnog papra i odmah poslužite. Jednako ukusno: U tjesteninu dodajte malo nasjeckanih listova bosiljka.

Ocjena