
Rio Mare proizvod
Vrijeme pripreme
30 min.
Težina
season
Proljeće / Ljeto
Prigoda
Gosti na večeri
Jelo
Predjelo
Sastojci za četiri osobe
350 g debelih špageta - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 tikvice - 2 žumanjka i 1 cijelo jaje - 4 žlice vrhnja - 1 žličica naribanog parmezana - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol - dosta crnog papra
Priprema
1. Zakuhajte veliki lonac vode i posolite kad proključa.
2. Narežite tikvice na tanke kolutiće, ispržite na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i malo posolite.
3. Kuhajte špagete u vrućoj vodi dok ne postanu al dente.
4. Istucite jaja s vrhnjem i parmezanom, dodajte vruće tikvice te ocijeđenu tunjevinu i procijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte kako bi tjestenina upila umak.
5. Začinite s puno svježe mljevenog crnog papra i odmah poslužite. Jednako ukusno: U tjesteninu dodajte malo nasjeckanih listova bosiljka.