Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Svježi tagliolini s tunjevinom i šparogama

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

500 g šparoga - 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 1 tanko narezan mladi luk - sol i papar - 300 g svježe tjestenine tagliolini - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g

Priprema

1. Odrežite donji dio stabljike šparoge. Odrežite vrhove, a ostatak narežite na kolutiće.

2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispržite luk. Kad luk omekša, dodajte kolutiće šparoge. Zalijte sa 120 ml (pola čaše) vode i posolite po ukusu. Kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri.

3. Maknite s vatre, izmiksajte u blenderu ili mikseru i stavite sa strane.

4. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte tjesteninu i šparoge i kuhajte ih oko 3 minute. Ocijedite i istresite u pire od šparoga. Promiješajte bacanjem te dodajte raskomadanu tunjevinu.

5. Pažljivo promiješajte i odmah poslužite. Ukusno i zdravo: šparoge se mogu upotrijebi u kuhanju na mnogo načina. Pune se vitamina i minerala (posebno kalcija i fosfora) nužnih za zdravlje, a nemaju puno masti ni kalorija.

Ocjena